?

Log in

Previous Entry | Next Entry

From Germany to Australia



Kids had their last crepes from Christkindlmarkt Marienplatz on 18 December



On 19 December, Joseph flew to France as an unaccompanied child


My brother and family drove from Amsterdam to visit us on 20 December. Picture of my brother and I was taken in front of the Rathaus in Marienplatz


21 December, husband and I sort out and put everything in order for the movers

   
Louise enjoyed her last snow in Munich on 22 December while the movers were packing everything


Things were loaded into the container in the mornting of 23 December. At 14.00 hours  husband, Louise and I left Munich for France by car.


Spending Christmas with kids' great grannies in France


We drove from great grannies' place in Alsace to Zurich in the early morning of 28 December, to catch the plane to Spore. We spent one night in Spore and went to Orchard Road, accompanied by my blogger friend Migo.


(picture from ratevin.com)
Finally we arrived in Sydney in the evening of 30 December. We were having a heavy jetlag (10 hours difference from West Europe timezone) that kids could stay awake to see the new year eve's fireworks near Sydney Harbor


First day of 2010 was spent at the Cronulla Beach.

 In the next coming weeks we will be busy looking for our own apt (we are now still staying at a serviced-apt), converting our driving licenses and  other things related to settling down in a new country.

Kids are still tired and try to adapt to the new things. Joseph keeps on asking on when our 'home' will arrive (he meant our furniture) because he wants to play with his toys. The new sound around her (even the birds chirp and sing differently here) makes Louise jump and sometimes run to us for comfort.  Husband and I  try to calm them down by sticking to their routine and hugging them more.

This Germany-Australia move is the most tiring and most complicated for us, both mentally and physically.  Looking through the pictures, it's really bizzare that we were still in Europe for Xmas and then  flew 20 hours down the southern hemisphere one day before the end of 2009.  "New year 2010 in a new country" is something easy to remember, though.

 

Comments

( 35 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 12:50 pm (UTC)
Hi San, welcome to the the place downunder! :) Mudah2an nggak terlalu kepanasan, semoga jetlagnya cepet berlalu & proses pindah2annya lancar. Kalo sudah, main ke Perth ya. :))

-yiyik-
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:39 am (UTC)
Yiyik ... thank you. So far cuaca di Sydney oke ... begitu panas paginya, malemnya langsung ujan .. jadinya adem2 aja .. plus banyak angin bow .. sepoi2 heheh.

matisha
Jan. 2nd, 2010 01:15 pm (UTC)
Wah Santi.. dikau rasanya jauh sekaliiii.... anak2 sibuk ya kayaknya senang mereka banyak kegiatan liburan dan pindahan dan visit family. Take care San.. gue kira elo masih Feb baru nyampe Australi nya.
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:40 am (UTC)
Oni ... iya kita makin jauh bow. Dan ini liburan sekul anak2 kita jangan2 ngga singkron ya ... semoga masih bisa tetep ketemuan di Jkt ya...
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 02:29 pm (UTC)
Saan, bbrp hari ini kepikiran gmn kbr kalian .... seneng liat photo2nya dan itu si Lou kelihatan dah gede bgt di photo terakhir. Semoga semua urusan lancar sesuai rencana yah San n jgn lupa kbr kl dah dpt no lokal :)

A.
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:40 am (UTC)
Hey .. kapan nih kita skype-an?
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 06:59 pm (UTC)
Huehehe.. lucu ngeliat foto2 diatas. Yang ada foto Louise pake jaket tebel ditengah salju, berikutnya yang dibawah, bareng sama Jo di pantai pakai baju lengan pendek.

Dian
(males inlog di live journal)
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:40 am (UTC)
Iya Di .. ke sini deh, enak loh anget2 heheheheh
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 07:42 pm (UTC)
WOW San! Liat fotonya aja gw udah 'bizzare' apalagi yg ngejalaninnya yah? semoga cepat beres dan settle :) Have a happy and healthy 2010 at your new 'home'.
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 07:44 pm (UTC)
ups, yang di atas komennya Cecil :)Lupa inlog LJ :D
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:41 am (UTC)
Hi Cil ... ampe sekarang gw masih berasa surreal semuanya .. kadang gw bingung gitu gw ini lagi di mana yew hehehe
(Anonymous)
Jan. 2nd, 2010 10:27 pm (UTC)
Happy settling down
Gush San, you guys were unbelievably organised, happy settling down !!!

regards, Anky
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:41 am (UTC)
Re: Happy settling down
Thank you, mbak Anky. Yg organized banget itu suami, kalau saya mah kopral yg ngikutin petunjuk aja gitu heheheh
ext_128936
Jan. 2nd, 2010 11:39 pm (UTC)
Happy settling in San, ntar kalo udah gak repot kita ketemuan yiuk. Gw geret juga Katz sekalian cuma 3 jam nyetir dari sini :)
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:42 am (UTC)
Ecky .. iya nih kapan ya kita kopdaran ...
(Anonymous)
Jan. 3rd, 2010 10:16 am (UTC)
Happy New YEar
Happy New Year to you and your family.
It must be really exhausting moving all the way to Australia. I'm sure you will enjoy the food and beaches there.

Dominique
From Dominique's Desk
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:42 am (UTC)
Re: Happy New YEar
We do enjoy all the good food here!! Belated Happy New Year to you!!1
(Anonymous)
Jan. 3rd, 2010 06:28 pm (UTC)
San, seneng liatnya kalian sekeluarga dah sampai dengan selamat, aduh itu photo di pantai Summer2 seru bgt...
Itu photo yg di Swiss kok bajunya light bgt, gak dingin ya San?
Wow liatnya aja capek gak kebayang, Nico emang hebat yah itu nge-group2in barang, rapi banget jadinya.
Adu.. ikut nervous denger anak lo masih pada capek, nyariin mainan and berasa beda di tempat sekarang. Tapi mereka hebat2 banget yah, cute bgt liat anak2 kecil gitu dah hebat bisa naik pesawat sendiri and adaptasi di tempat baru.
Semoga semuanya lancar yah San.. miss you already hiks.. xoxo
(Anonymous)
Jan. 3rd, 2010 06:28 pm (UTC)
-ake
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:43 am (UTC)
Itu fotonya di Spore, Ke, .. kalau di Swiss mah dingin banget hehehe.

Miss you too, dear!
ckristanto
Jan. 4th, 2010 10:53 pm (UTC)
Selamat mencari dan menempati rumah baru. Semoga gampang adaptasinya dan cepet kerasan. Gua liatin fotonya aja udah mabok, tiap hari beda acara beda negara pula !
Hebat Jo udah terbang sendiri, mau dan berani dia ya ? Itu nurunin barang dari apt elo lewat balkon ?
Tante gua ada di sydney, dia suka terima pesenan makanan dan kue2 basah Indo. Kali2 aja elo kangen sama jajanan kampung..hehehe.
Sama abang elo jd jauh lagi ya, tp deket dari Indo. Elo jd bisa sering2 pulang :)
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:44 am (UTC)
Iya Cin .. si Jo yg mau pergi sendiri ke tempat buyutnya .. dan dia ngga takut gitu.

Iya .. apt gw lantai 3 dan gnga ada lift. Lebih cepet dan gampang buat movers untuk nurunin lewat balkon pake eskalator.

Tante elo siapa namanya?

(Anonymous)
Jan. 4th, 2010 11:12 pm (UTC)
San,
Seneng gw bacanya perjalanan lancar dan kalian semua selamat sampe ditujuan. Kontras banget foto2 kalian, terakhir 'menikmati' winter di Eropa & summer Australia.

Mudah2an kalian cepet settle, anak2 smooth adaptasinya. En, heel veel succes met het uitpakken van de verhuisdozen.

Yoyen
http://chezlorraine.wordpress.com

trilingual
Feb. 4th, 2010 06:45 am (UTC)
Haaa iya Yen .. kontras banget cuacanya hahaha. Untungnya kita ber 4 ngga ada yg sakit .. seneng2 aja renang2 dan main2 di luar ...
(Anonymous)
Jan. 6th, 2010 07:01 am (UTC)
Pfffff That was quite an effort -from mid winter to mid summer in a few days. And yet in each and every picture all of you seem be upbeat and glad. That obviously is the real globetrotter's quality.

By the way: I hope Joseph will have his toys again soon.

colson
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:46 am (UTC)
Container will arrive in 3 weeks only .. still a long weeks to wait :D. But kids are at school now, and we have our own apt so they kind of forget about their good old toys ..heheh
ext_109252
Jan. 8th, 2010 08:35 am (UTC)
Selamat tahun baru di negara baru
Hai mbak, selamat tahun baru di tempat baru ya. Sudah lama tidak mampir ke blog ini, ternyata sudah pindah lagi ya mbak, rasanya baru kemaren mbak pindah ke Jerman. Mudah-mudahan Joseph dan Louis bisa cepat beradaptasi dengan lingkungan barunya :)
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:46 am (UTC)
Re: Selamat tahun baru di negara baru
Hi qq, thank you, met tahun baru juga.
Iya nih... tiba2 suami dpt tawaran yg bagus di Sydney heheh
ext_116601
Jan. 9th, 2010 08:53 pm (UTC)
Good luck at your new home
Wah kok pada pindah ke aussie semua :-)
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:47 am (UTC)
Re: Good luck at your new home
Iya nih Lis .. lah gw lom sempet ke Paris kok ya udah pindah lagi jauh bener ...
(Anonymous)
Jan. 12th, 2010 06:59 pm (UTC)
(toshi from http://foreignprophecies.blogspot.com)


I firstly thought u were saying from Germany to Austria, due to its close proximity :p

Anyway, i read an older post of yours:

"Australia will be my 6th country of residence (after Indonesia, Holland, Syria, USA and Germany)"

Which one do u think is the most pleasant country to live in? Just wondering..hehe.
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:49 am (UTC)
Mmm I should say I prefer the lifestly in western Europe... although every country has its own charm.
(Anonymous)
Feb. 2nd, 2010 04:06 am (UTC)
HI!
I love how you move! We've lived in the US, Canada, Ireland and France with our kids. I think we are due for a move, hopefully to a country where the kids can learn a new language!

Happy travels!
Yvonne
www.languageforlittlelearners.blogspot.com
trilingual
Feb. 4th, 2010 06:49 am (UTC)
Re: HI!
Hi Yvonne ... wow .. get ready for another adventure then!
(Anonymous)
Feb. 4th, 2010 07:38 pm (UTC)
German
Santi, just wondering, how are you going to keep up Joseph's German? Hope all is good! Pia
( 35 comments — Leave a comment )

Latest Month

January 2013
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by Michael Rose